Zo veel te doen in BA!

Op het moment dat ik met de taxi het centrum in kwam rijden, was ik al verkocht: Buenos Aires wat een mooie stad en wat een goede vibe hangt er!

Als basis had ik een gezellig hostel (mét supergaaf dakterras) in het centrum waar steeds meer oude bekenden binnenkwamen: Astrid (ontmoet in Mendoza), Anna (Navimag, W), Guus en Bregje (Sucre), Beat (Bariloche, Navimag, W). Genoeg mensen dus om weer van alles mee te ondernemen plus nieuwe mensen natuurlijk!

BA heeft veel verschillende wijken en ze hebben allemaal hun eigen sfeer:
Centrum:   De historische gebouwen en pleinen zoals Casa Rosada waar vandaan Evita het volk heeft toegesproken en Plaza de Mayo waarop elke donderdag de Dwaze Moeders nog steeds hun rondje lopen met de foto´s van hun verdwenen zonen. Ik was erbij en je krijgt een brok in je keel als je de nu vrouwen van een jaar of tachtig uit een busje ziet komen en hen met vergeelde foto´s  stilzwijgend een aantal rondjes ziet lopen over het plein. Naast dit groepje is er nog een groep Dwaze Moeders en volgelingen die een 10 meter achter de eerste groep lopen, zij zetten zich meer in voor actuele zaken.

Recoleta: Een chique wijk in BA en vooral bekend om de begraafplaats met de gigantische graven het lijken wel huizen! Evita is hier ook begraven. Als je door de ramen naar binnen gluurt dan zie je dat er wel 10 of 15 kisten staan. Ik denk dat de lichamen gebalsemd zijn want anders zou het ontzettend moeten stinken, maar dat is nog iets wat ik nog even uit moet zoeken. Verder deze wijk gelaten voor wat het was, geen tijd gehad om op zaterdag de grote markt te bezoeken. Dat komt op het lijstje voor een volgende keer :-).

San Telmo:  Mooie wijk, tikkeltje verlopen, maar heeft zeker zijn charmes. Heerlijk over de overdekte markt geslenterd en koffie gedronken bij één van de oudste cafés van de stad. Op zondag is er een markt in de straat Defensa waar alle toeristen hun inkopen doen en  de antiekmarkt op Plaza Dorrego.  Na vijf minuten was ik al iedereen kwijt want iedereen had een ander slentertempo, bij café Dorrego tussen de locals en de doppinda´s wat gedronken en Spaans/Portugees gepraat met oude Brazilianen... Dat gaat wat worden in Brazilië! Ik versta ze niet!

La Boca: Dé wijk van Maradona!!! En een gevaarlijke wijk, je moet echt in de het toeristengebied  Caminito blijven, anders loop je een grote kans om beroofd te worden! De weg ernaartoe was een eerste kennismaking met de stadsbus in BA: Je kan alleen betalen met muntjes in de bus en juist aan muntjes is een tekort in de stad. Je zegt tegen de chauffeur hoeveel kaartjes je wilt, dan voert hij dat in en dan mag je je muntjes in een automaat gooien. Het duurde even voordat wij het principe door hadden. De huizen in Caminito zijn in alle kleuren van de regenboog geschilderd en het is het meest toeristische stukje BA wat ik tegen ben gekomen, alleen souvenirshops en restaurant! Het stadion van Boca Juniors was superklein! De tribunes komen echt tot aan het veld. Je hebt de zijlijn en dan na 1m al een hek en dan beginnen de tribunes. Tussen de achterlijn en het hek voor de statribunes zit maar 3m. Jammer dat ik geen wedstrijd heb kunnen zien, ze speelde uit de zondag dat ik in BA was... ook dit komt op het lijstje voor de volgende keer!

Palermo: Mijn favoriete wijk!!!! Palermo bestaat eigenlijk weer uit verschillende buurten en parken. Zo ben ik naar de Argentijnse Open geweest in het polostadion. Een heerlijk middagje mensenkijken en polo leren begrijpen. Gaaf om te zien en wat zijn de paarden afgetraind. Ze zijn helemaal kortgeschoren en de manen zijn kort, het is echt één brok spier en ze gaan hard! De polo was spannender dan de voetbalwedstrijd die ik heb gezien tussen River Plate en Olimpo ;-).
River Plate is de grootste rivaal van Boca Juniors en speelde wel thuis. Met een grote groep van 12 man uit het hostel zijn we zelf naar het stadion gegaan en hebben kaartjes gekocht voor de wedstrijd. Het wordt meestal aangeraden om met een georganiseerde tour naar de wedstrijden te gaan, maar onze inschatting was dat het voor deze wedstrijd niet zo nodig zou zijn, klopte helemaal. De diehard fans maken ongelofelijk veel lawaai en de liederen liegen er niet om, maar ze wonnen van de nummer laatst dus geen vuiltje aan de lucht. Heel wat pesos uitgespaard die ik weer in het nachtleven heb kunnen pompen.
Want ja, het nachtleven is waar Palermo om bekend staat. In Palermo Viejo en Palermo Hollywood barst het van de leuke cafeetjes en restaurantjes. Ik wilde overal wel naar binnen!!! Je eet er rond een uurtje of 23h, drinkt nog clandestien wat champagne op een privéfeestje (?) waar je gewoon binnensneakt en gaat daarna nog tot 4 uur op de hoek van de straat op het terras zitten.  SUPER!!!  De clubs ben ik nog niet eens in geweest, ook weer een puntje voor een volgende keer...

Ja, voor een volgende keer want ik ging naar de kalender kijken en zag dat ik nog maar 3 weken had, tijd om door te gaan naar het noorden, op naar Rio. Met pijn in mijn hart de stad verlaten en echt, ik kom zeker nog een keertje terug!!!!!!!!!!!!!!

Laatste foto's

Reacties 2

mees 08-12-2010 00:37

Hola Leen! Wat een toffe avonturen! Echt leuk om te lezen. En die foto's wow. Moet Panama het toch een beetje tegen afleggen... tot nu toe dan he ; )
Mocht je in BA mijn vriendinnetje Anne Verhagen nog tegenkomen; geef haar een knuffel!
Lfs Mees

Jeltje 13-12-2010 09:37

Ha Leen, Wel weer even wat anders dan al het natuurgeweld! Kan me voorstellen dat dit als een warme deken voelt. Al een kerstboom gespot? BIj ons staat 'ie inmiddels en de katten vinden het echt reuze interessant. De onderste takken hebben zwaar te lijden en Flo stond al op de leuning van de stoel die er naast staat om (1) de sprong naar de top te wagen (2) een klap tegen een versiering te geven. Ik heb het niet afgewacht en heb hem snel op de grond gezet... Nu zijn ze alleen thuis, dus ik ben benieuwd of de boom nog staat als ik straks weer thuis ben. Teun maakte gisteren echt een doodsmak met zijn hoofd tegen een betonnen vloer. Geen hersenschudding of iets anders ernstigs. Wel een enorme blauwe kerstbal op zijn voorhoofd. Liefs, Jeltje

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer