Hobbel de hobbel, big time!

Een week geleden met pijn in mijn hart afscheid genomen van Geke, René en Sucre. Het was er erg gezellig!!!! Het echte avontuur kon beginnen, alleen reizen met om te beginnen: Salta en Cordoba!

Met heerlijke sandwiches van Flavour en een reep chocola van Para ti was ik helemaal klaar voor de reis naar Salta, de eerste grote stad in Argentinië als je vanuit Bolivia komt. De bus naar de grens was een iets andere dan die van La Paz naar Sucre (zachtjes uitgedrukt), een echte Boliviaanse bus die ´s nachts door het lege land crosst. Af en toe prima weg, soms flinke hobbels.... ´s Ochtends vroeg waren we in Villazon en te voet de grens overgegaan naar Argentinië. Ik kwam bij de grens nog wat zielige Amerikanen tegen die flink moeten dokken om Bolivia binnen te komen, tja sommige landen verzetten zich tegen de strenge immigratieregels van de V.S. In Argentinië wachtte een luxe bus naar Salta, maar het ging zo langzaam..... bij elke afslag eraf om andere mensen op te halen, met recht de stopbus naar Salta helaas. 24 uur na het verlaten van Sucre was ik er dan eindelijk en had ik de pech het verkeerde hostel te kiezen, smerig!!! Geen puf meer om verder te gaan.

Volgende dag was alles natuurlijk een stuk beter, nieuw hostel, mooie stad, wat westers vergeleken met Bolivia!!! De kabelbaan naar de cerro genomen om Salta van bovenaf te bekijken en verder gewoon wat rondgelopen twee dagen lang van terras naar terras en af en toe bijgekomen in de mall (2x naar de film geweest).

Na Salta doorgereisd naar Cordoba, de stad met de oudste universiteit van Argentinië. Ik wist niet dat er zulke luxe bussen bestonden! Eigen TV met filmmenu plus een stoel die echt helemaal plat kon, zo slaap ik zelfs in de bus! :-) Ik had dit keer wat meer hostelresearch gedaan en kwam in een supergezellig hostel terecht, gelijk met allerlei mensen gekletst bij het ontbijt en tijdens het wachten op een plekje in de dorm. Ja, ja, dorms... ook daar moest ik even aan wennen.... Eigenlijk heb ik nog nooit eerder gebruik gemaakt van slaapzalen tijdens het reizen, maar als je alleen reist, is dit toch een stukje voordeliger. Een gigantische snurker heb ik al meegemaakt, oordoppen moet ik nog kopen....

Cordoba is op het eerste gezicht superlelijk, maar ´s avonds wordt het helemaal mooi. Veel betere temperaturen (ja, ja, hier is het warm!) en de oude gebouwen mooi verlicht. Het is ook een culturele stad, dus veel theater ook op straat. En echt, in het weekend op het grote plein werd ´s avonds de tango gedanst!!!

Zaterdag samen met een Engels meisje een stadje verderop bezocht, Villa General Belgrano. Een stadje waar je je helemaal in Duitsland waant, fachwerkhaüser, Duitse straatnamen, Duitse gerechten op de menukaart én Oktoberfest (net 2 weken te laat voor). Duitsers die tijdens WOII met een schip gestrand zijn in Montevideo zijn hier naar toe getrokken en hebben zich daar gevestigd. Echt gek om midden in Argentinië bratwurst mit sauerkraut te eten, even knipperen met m´n ogen en ik had echt gedacht in Duitsland te zijn! 

Zondag voor het eerst in jaren me weer aan het paardrijden gewaagd, yep, alweer hobbel de hobbel... Paarden en ik zijn niet voor elkaar gemaakt, maar ik heb er wel van genoten. Supermooie tocht  langs een oude spoorbaan gemaakt in de buurt van La Cumbre. Ik had het suffe paard dat overal een beetje achteraan sjokte daar was ik eigenlijk heel stiekem ook wel blij mee.. Teugels western-style (één hand) vast, ach dat paard deed toch waar die zin in had! :-) . Afgestapt bij een oude goudmijn, echte Indiana Jones mijn, die al jaren niet meer wordt gebruikt en binnenkort echt wordt dichtgegooid ivm instortingsgevaar. Na 2,5 uur waren we weer terug bij de ranch en mijn paardheeft zowaar nog even gegalopeerd toen hij de stal rook. Bij de ranch heeft onze gaucho Maxi een heerlijke asado (BBQ) klaargemaakt. Mmmmm, het vlees in Argentinië is echt lekker!! (Al wint het favoriete restaurant van René in Sucre nog steeds..). De spierpijn valt mee, wel wat pijnlijke zitbotjes.

Volgende stop wordt: Mendoza, dé wijnstreek van Argentinië!

Laatste foto's

Reacties 5

Truud 27-10-2010 21:58

Hoi Marleen,
Heerlijk om weer wat van je te horen. Ook uit Engeland is er nieuws vandaag: Sophie Elise 8,5 pond.
Liefs Truud

sanne 08-11-2010 11:29

Ejjj sis! Weer leuk om je ffies te zien op de fotootjes...Vreemde gewaarwording die duitse stad. Klinkt een beetje freaky! In Brazilië schijn je zoiets ook te hebben, alleen dan een Nederlands dorp :-D Dikke knuffel van mij

celine 09-11-2010 13:32

Leen!!!
goede verhalen en vreemd zo duits dorpie;-)
leuke foto's!
enjoy!
kussie

rosemarie 10-11-2010 03:39

he marleen, mooie foto's hoor! en zeeziek geworden dus... aj.. dat voelt K..! ik hoop dat Chili nog mooier wordtdan ik op je foto's zag. doei doei enne... Thailand is ook warm!

rosemarie 10-11-2010 04:23

he marleen, mooie foto's hoor! en zeeziek geworden dus... aj.. dat voelt K..! ik hoop dat Chili nog mooier wordtdan ik op je foto's zag. doei doei enne... Thailand is ook warm!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer